Des del Grup Motor de Salut del Banc Expropiat us convidem a compartir amb nosaltres la presentació de la campanya 0 CONTENCIONES , per l’eliminació de l’ús de contencions mecàniques en l’àmbit sanitari.

La contenció mecànica és una pràctica comú en les unitats de psiquiatria de l’Estat Espanyol i altres països i consisteix en lligar una persona al llit amb corretges, subjectant-la per la cintura, canells i turmells, impedint que es mogui lliurement. La persona pot restar lligada durant hores o inclús dies, depenent de la decisió del personal sanitari. La contenció a l’Estat Espanyol se sol practicar de manera opaca i no controlada (no és possible accedir als registres on s’explica qui la rep, per part de qui, per què, durant quan de temps i com) i en cas de seqüeles greus o mortals els responsables queden impunes.

Tot i que entenem que amb la mera voluntat de posar fi al seu ús per part dels responsables de les unitats d’ingrés psiquiàtric o d’atenció a urgències aquest objectiu pot ser assolit, reclamem normatives que prohibeixin el seu ús amb caràcter permanent. Exigim també que s’extingeixi la impunitat en els casos en els que es produeixen danys de qualsevol índole degut a aquesta praxis.

Per a més informació de la campanya podeu consultar el següent enllaç http://0contenciones.org/

Us esperem Dimecres dia 4 de Juliol a les 18:00h al Banc Expropiat (antic CAP Quevedo)Carrer Quevedo 13-17.

Salut!!!

 

 

Cartell 0 cont